Opdagelsen af atomet, jordens alder, det periodiske system og Venus’ måne. Naturvidenskabens historie er fyldt med opdagelser, der har vendt op og ned på vores forestillinger om verden. Videnskabshistoriker Helge Kragh fortæller om nogle af de vigtigste opdagelser inden for de fysiske videnskaber – kemi, fysik og astronomi – som har været med til at danne vores teorier om, hvordan verden hænger sammen.
Det er også historien om berømte videnskabsmænd som Galileo, Newton, Darwin, Bohr og Einstein, ligesom Helge Kragh giver eksempler på, hvordan naturvidenskabens opdagelser er blevet til bredere strømninger inden for kultur- og idéhistorien.
"Let læst, finurligt og dybsindigt indblik i, hvordan naturvidenskab bliver til og løbende ændrer vores opfattelse af verden."
- Anja C. Andersen, astrofysiker
Helge Kragh (f. 1944) er videnskabshistoriker og professor emeritus ved Niels Bohr Instituttet, Københavns Universitet. Han er kandidat i fysik og kemi fra Københavns Universitet, dr.phil. fra Aarhus Universitet samt dr.scient. fra Roskilde Universitet. Blandt hans tidligere udgivelser er bøger om kemiens, fysikkens og astronomiens historie, herunder den moderne kosmologi og kvantefysik.