tr
İsmail Hakkı Bursevi

Ruhu'l Beyan – Cilt 13

Értesítsen, ha a könyv hozzá lesz adva
Ennek a könyvnek az olvasásához töltsön fel EPUB vagy FB2 formátumú fájlt a Bookmate-re. Hogyan tölthetek fel egy könyvet?
Rûhu'l-Beyân Tefsîri'l-Kurân; Yüce Kitabın özünü anlamak ve gereğini yaşamak için ilmek ilmek dokunmuş müstesna bir tefsir.. İsmail Hakkı Bursevî Hazretleri bu eseri, Bursa Ulu Camii kürsüsünde verdiği vaazlarla oluşturdu… Ki onda rivayet ve dirayet metodlari; gönül sultanlarının ruhlara hayat bahşeden İşarî/tasavvufî yorumları var. Ve bu özelliğiyle tefsirler arasında temayüz ediyor. Gönülller mimarı İsmail Hakkı Bursevî'nin bu kıymetli eseri; 23 yıl gibi bir zamanda vücûda geldi. Âyet-i kerîmeler âyetlerle ve hadîs-i şeriflerle açıklandı. Allah dostlarının ibretli menâkıbıyla ve şiirlerle süslendi…
Erkam Yayınları, Hazretin Arapça olarak kaleme aldığı M. Ü. İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Kürsüsü öğretim üyesi Prof. Dr. H. Kamil YILMAZ başkanlığında kurulan bir komisyona bu müstesna tefsiri tercüme ettirdi. Ruhlara gıda, gönüllere şifa olacağını ümit ettiği Rûhu'l-Beyân'ı anlaşılır bir Türkçe ile dilimize kazandırdı. Hadis-i şeriflerin tahriçleri yapıldı. Farsça şiirler tercüme edildi. Konu birliği olan âyetlere başlıklar verildi. Üslûbunun sadeliği ve mizanpajının rahatlığıyla seveceğiniz bir eser meydana geldi… Teknik ayrıntılara girmekten sakınıldı… Ve böylece Rûhu'l-Beyân günümüz insanının idrakine yeniden doğdu. Her seviyeden insanımızın koyalca okuyup anlayabileceği bu kıymetli tefsiri, istifâdelerinize sunmakla bahtiyarız.
Ez a könyv jelenleg nem érhető el
2 563 nyomtatott oldalak
Kiadás éve
2015
Már olvasta? Mit gondol róla?
👍👎

Idézetek

  • b0495808328idézett3 évvel ezelőtt
    aşka bir hadiste ise şöyle buyrulmuştur:“Size sığır sütlerini ve yağlarını tavsiye ederim. Sığır etlerinden ise sakının. Çünkü onların sütleri ve yağları şifa, etleri ise hastalıktır.”[75] Bununla birlikte Rasûlullah (s.a.)’in hanımları için sığır kestiğine dâir sahih rivayetler vardır.[76]
    Halîmî der ki: “Bu durum, hem Hicaz’ın havasının hem de sığır etinin kuru bir hususiyete sahip olması, sığırın sütünün ve yağının ise rutûbetli olması sebebiyledir. Sanki Halîmî hadisteki bu hükmün Hicaz’a mahsus olduğu görüşündedir. Bu, güzel bir îzahtır. Aksi takdirde Hz. Peygamber (a.s.), hastalıklı bir şeyi Allah’a yakınlığa vesîle (kurban) etmiş olurdu. O, bu sözü ancak sığırdaki kuruluktan dolayı söylemiştir. Bunun başka bir îzâhı da şöyledir: Rasûlullah (s.a.), sığır eti yemenin câiz olduğunu göstermek üzere ya da başkalarına kolaylık olması için onu kesmiştir. İmam Sehâvî’nin el-Makâsıdü’l-hasene adlı

Könyvespolcokon

fb2epub
Húzza és ejtse ide a fájljait (egyszerre maximum 5-öt)